Qui som

Història

L’origen de la Pastisseria Faixat remunta a l’any 1929, quan dos germans naturals de Viladesens (Girona) però residents a Barcelona, adquireixen l’antiga Pastisseria “La Argentina” situada al C/Enric Granados número 60, al barri de l’Eixample. En Ramon Faixat treballava a la botiga i l’Hermengildo Faixat s’encarregava de l’obrador.

Posteriorment, en Ramón Faixat s’enamora d’una de les dependentes, la Mercè Jané, es casen i esdevenen els propietaris de la “Pastisseria Argentina”, que més tard canviarien el nom a “Pastisseria Faixat”. El jove matrimoni té dos fills (un nen i una nena), dels quals el fill major, Josep Faixat, continuaria amb el negoci familiar.

L’any 1966, en Josep Faixat s’enamora d’una jove barcelonina amb arrels valencianes, Concha Christensen. Es casen i ella es posa a treballar a la botiga com a dependenta. L’any 1972 assumeixen el timó de la pastisseria familiar.

El 20 d’Octubre del 1992, en Josep i la Concha, fan una nova adquisició i passen a ser propietaris també de la ja reconeguda “Pastisseria Pujadas” al C/Muntaner 159-161, una botiga molt més gran, que passaria a anomenar-se “Pastisseria Faixat Pujadas”, i que és l’actual única seu.

El matrimoni té dos fills, una nena i un nen. El benjamí de la família, l’Enric Faixat Christensen, entra des de ben petit en contacte directe amb la pastisseria, fent créixer la passió per l’ofici dia rere dia.

El 21 de Juliol del 2011, l’Enric agafa el timó, assegurant el relleu de l’herència familiar. A partir de llavors, passa a anomenar-se “Pastisseria Faixat” i va introduint novetats tant en receptes com en la infraestructura. Decideix renovar el local, on l’obrador queda “vist”, perquè els clients puguin meravellar-se amb l’elaboració dels productes artesans.

L’any 2014, una jove barcelonina, la Gisela de Luz, geòloga de formació però amb 12 anys d’experiència en el sector de la Pastisseria i Restauració, entra a treballar com a dependenta i encarregada a la Pastisseria Faixat. Al cap d’un any, l’Enric i la Gisela s’enamoren, i ella s’implica en la gestió de la botiga, temes administratius i organitzatius. És a partir d’aleshores que impulsen també els serveis de càtering personalitzats.

Des de 2015, la jove parella porta les regnes de la pastisseria, amb empenta, il·lusió, curiositat, amor per la Xocolata, i afany de superació. Ambdós comparteixen la passió per la gastronomia, que els ha portat a viatjar per descobrir nous sabors. Han passat de fer exclusivament pastisseria tradicional per a, poc a poc, anar introduint una vessant més innovadora.

ENRIC FAIXAT PASTISSER I XOCOLATER

Neix a Barcelona al Febrer del 1979.

L’any 1997 desprès de fer Segon de BUP, decideix deixar l’institut perquè té una gran passió que no es troba als llibres sinó a les seves mans… És llavors quan decideix estudiar a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB), la qual compagina amb la feina a l’obrador dels seus pares.

L’any 2000, l’envaeix la curiositat de conquistar nous horitzons: decideix fer la maleta i marxa a Londres. Un cop allà, treballa com a Ajundant de cuina per adquirir experiència i elaborant cartes de postres, en restaurants de renom com: Gaudí Restaurant (2000-2001); Eyre Brothers Restaurant (2001-2002); i Fino Restaurant (2002-2004).

Passats aquests quatre anys, decideix tornar a la seva estimada Barcelona i esdevé el cap d’obrador del negoci familiar. El mateix any, aprofundeix en l’art de treballar la xocolata i les seves variants realitzant el Màster en Xocolata de l’EPGB.

El 2011 agafa el relleu del negoci com a propietari i administrador de la Pastisseria.

Ser tercera generació de pastissers significa conèixer l’ofici des de les arrels i les tradicions, assegurant així que la pastisseria clàssica mantingui el sabors originals. Tanmateix, l’esperit inquiet de l’Enric i la seva empenta, l’han portat a investigar noves tècniques i combinacions de sabors per aportar un toc d’innovació a l’assortiment de dolços.

Tant és així que l’any 2015 li van atorgar el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador. Aquell mateix any és seleccionat per realitzar una escultura de xocolata i el Pastís de Sant Jordi per a la Generalitat de Catalunya. El pastís tipus llibre, estava format per planxes de bescuit d’ametlla intercalades amb un cremós de gerds, acabat amb una capa de crema de mantega i vainilla.     

PREMIS I RECONEIXEMENTS

A part de l’esmentat premi com a Millor Jove Pastisser Artesà Innovador 2015, recentment (2022), el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural va atorgar a l’Enric el Diploma de Mestre Artesà Alimentari.

També ens fa molta il·lusió com a Pastisseria Faixat haver rebut els següents reconeixements: 

  • Seleccionats entre els Millors Panellets de Pinyons de Barcelona l’any 2020, 2021, 2022 i 2023.
  • Guardó Fava de Cacau dins les 50 Millors Pastisseries de Catalunya de l’any 2021, 2022, 2023 i 2024.
  • Seleccionats dins la Ruta de Les Millors “Colombas” de Barcelona 2024.

Pastisseria Xocolateria Degustació

Situada al centre de Barcelona, al barri de l’Eixample, la nostra botiga consta d’un espai amb zona de cafeteria. Perquè puguis gaudir d’una peça dolça acompanyant-la amb un bon cafè. L’obrador està situat en el mateix local, de manera que assegurem una degustació òptima amb el producte acabat de fer, i a la vegada el client pot veure com treballem. Oferim una àmplia gamma de productes elaborats artesanalment: brioixeria, pastes de te, pastissos, moussos, rebosteria… i sobretot XOCOLATA! Consulta l’apartat Productes i l’apartat Xocolata per descobrir tot el que et podem oferir.

Servei a domicili

És un servei que sempre hem ofert, perquè rebre un dolç a domicili és una alegria immensa! Tant si és un servei de càtering, com si és un encàrrec més petit, podem portar-t’ho a casa (dins de Barcelona i rodalies).

Disposem de furgoneta pròpia.